Menu
Ik wil lid worden

Bedrijfsbezoek Verkeersschool Dek

11 januari 2017

Veiligheidstraining bij  Dek Verkeersopleidingen

Het was een koude middag, 11 januari j.l.,; een middag waarbij we te gast waren in het gloednieuwe pand van Dek Verkeersopleidingen.

Deze organisatie  stelt zich ten doel “om de veiligheid op de weg te verbeteren. Door goede instructie en begeleiding wordt niet alleen snel en met minimale lessen het rijbewijs gehaald, maar zal de bestuurder ook veilig aan het verkeer deelnemen”. Dat laatste is ook voor ons, OCG leden, natuurlijk altijd goed en belangrijk.

Ongeveer 30 OCG leden hadden dan ook ingetekend om weer bijgespijkerd te worden.
Na de ontvangst werden we in de schoolbanken geplaatst (voor de meeste van ons een erg lange tijd geleden!) en kregen we een deel van een theorie-examen voorgespiegeld. Sommige vragen bleken eenvoudig; andere vragen waren leuke “instinkers”, waardoor niet iedereen voor dit deelexamen geslaagd bleek te zijn.  Interessante wetenswaardigheid: 98 % van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen; slechts 1 % door een technisch defect en 1 % door natuurinvloeden.

Vervolgens konden we zelf aan de slag op de praktijkbaan. Met eigen auto en onder begeleiding van een drietal instructeur, Ko, Arie en Jan, mochten we – een noodstop maken op gewoon asfalt; - een noodstop maken op een gladde weg én - ervaring opdoen in een gladde bocht met het “driften van de auto”. Vooral dit laatste onderdeel bleek erg populair te zijn, en leerzaam om te weten hoe je auto reageert bij gladde omstandigheden.

Na terugkeer in het fraaie bedrijfspand kregen we een rondleiding, waarna vervolgens Jos Dek enkele wetenswaardigheden over dit echte familiebedrijf heeft verteld. 40 Jaar geleden is vader Ko Dek gestart met het geven van rijles. Inmiddels zijn we anno nu 4 vestigingen, 50 medewerkers, en 7 actieve familieleden verder.

Na de, uiteraard alcoholvrije, borrel konden we terugkijken op een uitermate geslaagde en leerzame middag.

Dank voor Dek en de medewerkers; deze middag draagt vast en zeker bij aan het vergroten van onze verkeersveiligheid!