Menu
Ik wil lid worden

inspiratiesessie over de arbeidsmarkt: "Van student tot werknemer of Ondernemer"

04 oktober 2023

4 oktober waren we te gast bij het Scalda oor een inspiratiesessie over de arbeidsmarkt: "Van student tot werknemer of Ondernemer"

Dit thema werd belicht door een drietal sprekers. Allereerst werd door Scalda toegelicht hoe zij inspelen op veranderende behoefte van de studenten en werkgevers. De regie in hun opleidingen komt meer te liggen bij de student. Die kan meer dan voorheen kiezen hoe hij of zij het diploma haalt. De eisen blijven hetzelfde, maar de weg er naar toe kan per student verschillen. Er ontstond een levendige discussie over de inzet van de stagiaires, hun motivatie en hun kennisniveau.  Uit alles bleek de kritische betrokkenheid.
De Gemeente nam ons vervolgens mee langs de vele loketten en mogelijkheden die zij bieden om te ondersteunen bij het krijgen en begeleiden van werknemers. Er is een heleboel ondersteuning mogelijk, maar je moet wel de weg weten. Gelukkig kun je daarbij ook geholpen worden. Veel nuttige info.
Als laatste kregen we een introductie tot de Zeeuwse Vacature bank. Een gloedvol betoog over het werven van Zeeuwen buiten zeeland. Wat een gedrevenheid en wat een mooi initiatief is dit. Erg de moeite waard. 

Kortom een zeer geslaagde middag met nog een gezellig borrel achteraf bij het Omnium.