Menu
Ik wil lid worden

Kerstlunch

22 december 2016

Kerstlunch 22 december 2016

Aan het verzoek van een aantal leden van het OCG om de kerstlunch weer in de Grote Maria of Magdalena kerk te houden is door het OCG bestuur met veel plezier gehoor aan gegeven. Het kan in de kerk dan misschien iets frisser zijn qua temperatuur, maar de omgeving is altijd hartverwarmend. En zo ook dit jaar!

In een sfeervol aangeklede kerk hebben we 140 leden mogen ontvangen. Na een amuse en een drankje werd er plaatsgenomen aan de tafels. In zijn welkomstwoord heeft Marco Rave teruggeblikt op het OCG jaar en alvast een inzichtje gegeven in het volgende jaar.

Vervolgens werd het woord aan Jo-Annes de Bat, gedeputeerde bij de Provincie Zeeland, gegeven. Voor Jo-Annes was het een thuiskomen, als voormalig wethouder van de gemeente Goes en gast bij de kerstlunch. Hij heeft ons een inkijkje gegeven hoe er vanuit de Provincie naar Goes wordt gekeken (Goes staat vanuit verschillende gezichtspunten goed op de lijst). Ook heeft hij zijn zienswijze gegeven op de maatschappelijke ontwikkelingen (dilemma: we hebben een sterke leider nodig versus we willen autonomie) én de kansen en mogelijkheden voor Zeeland (Zeeland heeft 4 sterke pijlers). Kort en goed kunnen we zijn speech samenvatten met een tweetal sleutelwoorden: Vertrouwen en Verbinding. Als we hier de Liefde uit de speech van Marco aan toevoegen dan zijn dit mooie wensen om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Kees Schrijver heeft een heerlijke kerstlunch verzorgd; een voortreffelijk hoofdgerecht en een fraaie compositie van desserts. De gehele lunch is muzikaal omlijst door akoestische livemuziek van het duo Lace.

Na de koffie vertrok een ieder voldaan, maar niet voordat het OCG bestuur een ieder fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar had gewenst!