Menu
Ik wil lid worden

OCG Azië event

21 juni 2017

In het teken van het Goes- Azie jaar is er op 7 juni 2017 een gezellige, informatieve en informele avond georganiseerd: het echtpaar Hans van Driel en Lizette Dalebout zijn naar Goes gekomen om hun ervaringen en belevingen te vertellen over het werken en leven in de grootste stad van China: Shanghai.

In een informele sfeer in een zaal bij het Chinees-Japanse Restaurant Konya (All you can eat) heeft Helge Prinsen het echtpaar geïnterviewd over hun 7 jaar ondernemerschap in deze miljoenenstad.

Enthousiast wist Lizette te vertellen over het wonen en leven met hun twee kinderen in China. Hans heeft, als directeur van een bedrijf in reparatie van scheepsmotoren, de ervaringen in verschillen in het zakendoen toegelicht, die hij aan den lijve heeft ervaren.

Bijvoorbeeld verschillen op het gebied van arbeidsethos en rechtsbescherming. Het is ons allemaal duidelijk geworden dat we zonder een Chinese relatie of contactpersoon niet eenvoudig zelfstandig een bedrijf in kunnen China te starten.

Na afloop van het interview kon het door Lizette geschreven boek: “Mijn straat is geel” tegen gereduceerd tarief aangeschaft worden.

De eigenaar van het restaurant, de heer Yang, heeft zich mogen voorstellen als het nieuwste OCG-lid en tevens heerlijke Japanse en Chinese hapjes in buffetvorm geserveerd.

Het was een gezellige avond, waarbij door de aanwezigen nog lang nagetafeld werd!