Menu
Ik wil lid worden

OCG meets OSD

20 oktober 2016

Wat begon als een zonnige, frisse, herfstachtige dag, werd in de middag van woensdag 12 oktober ineens een warme, gezellige bijeenkomst tussen tussen Ondernemerskring Schouwen-Duiveland (OSD) en Ondernemers Contact Goes (OCG), ofwel OCG meets OSD!

Met bijna 100 ondernemers waren het bedrijfsbezoek en aansluitende bbq bij ASZW / Elie Beveiliging het programma. Het programma werd afgetrapt met een filmpje, waarbij Tom Elie enthousiast vertelde over zijn bedrijf en wat ze kunnen betekenen voor de ondernemers en hun beveiliging. Wij danken Tom en Astrid Elie voor het faciliteren van de locatie en het meedenken over de invulling van het programma.

Peter Voshol, directeur bij Kiwa (een certificatie-instelling op het gebied van brandveiligheid en criminaliteitspreventie) nam het stokje van Tom over en vertelde gepassioneerd over het werken in de cloud en datalekken. Wat is het, hoe is de cloud beveiligd, zijn er contracten, etc. De aanwezige ondernemers kregen hierbij verrassende inzichten en zullen ongetwijfeld de volgende dag eens gekeken hebben hoe het met hun dataveiligheid is gesteld.

Vervolgens waren de wethouders Economische Zaken van beiden gemeenten aan de beurt. Aan de hand van een tweetal stellingen namen Dhr. van den Berg (SD) en Dhr. Alssema (Goes) het tegen elkaar op om hun gemeente in een positief daglicht te zetten. Ook waren de wethouders de jury tijdens de pitches die ondernemers van beide verenigingen hielden over waarom ze gevestigd zijn waar ze zijn gevestigd en waar de kansen liggen op dat gebied? Uiteindelijk ging Jos Rijk van De Zuidhoek er met de eerste felbegeerde fles wijn vandoor!

Tenslotte is ook de inwendige mens erg verwend met een overheerlijke bbq en (alcoholische) drankjes! Al met al een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst, waarbij ondernemers van beide verenigingen elkaar (beter) hebben leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar, dus vanuit het OCG-bestuur zeggen wij:

Op naar de volgende bijeenkomst op Schouwen-Duiveland!

Wij danken Tom en Astrid Elie voor het faciliteren van de locatie en het meedenken over de invulling van het programma. Daarnaast danken we Kees Schrijver voor de bbq en Eelco Hofman voor het leveren van alle geluidsapparatuur.