Menu
Ik wil lid worden

OCG Zomer BBQ

01 augustus 2018

Op woensdag 1 augustus was het tijd voor de jaarlijkse BBQ van de OCG bij de Vierlinden in Goes. In tegenstelling tot voorgaand jaar was er deze keer sprake van overvloedige zonneschijn in plaats van overvloedige regenval wat ongetwijfeld een effect had op de goede opkomst en ook de deelname aan het midgetgolf toernooi.

We mochten deze keer 40 leden verwelkomen op de zonovergoten locatie van De Vierlinden. Een goede opkomst en ook een reden waarom de BBQ min of meer een vaste plek op de OCG kalender heeft gekregen.

Bestuurslid Bas Mulder had voor een reusachtige wisselbeker gezorgd die de leden bij binnenkomst konden bewonderen. Het kan zijn dat deze wisselbeker voor een fanatieke sfeer zorgde onder de deelnemers waardoor de mini golfende aanwezigen met veel elan begonnen aan de 18 holes lange strijd tegen de baan en de elementen.

Een wel zeer vervelende hindernis bleek toch wel de baan met dat hangende net te zijn, de deelnemers weten dan waar het over gaat. De maximale score van 8 slagen werd hier door veel van de deelnemers genoteerd, waardoor de kans op de felbegeerde wisselbeker tot nul werd gereduceerd.

Een inspiratiesessie woedebeheersing blijkt niet nodig voor de aanwezige leden, omdat ondanks de nodige frustratie er geen gewonden gevallen zijn, of er schade aan baan en materialen is aangebracht.

Uiteraard waren er diverse hole-in-ones te noteren op de scorelijst, waarbij de organisatie ervan uit is gegaan dat er eerlijk werd geschreven door de deelnemers.

Aan het eind van de strijd kan er maar één de beste zijn en dat was Erik Mol van Molsign met een duizelingwekkend laag aantal slagen van 48. Erik kreeg van Bas de wisselbeker overhandigd, het bestuur van de OCG gaat ervan uit dat deze het komende jaar een prominente plaats krijgt op zijn kantoor. Erik van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Een eervolle vermelding is er nog voor Monique Kok van Huisman Advocaten, met een niet nader bekendgemaakt aantal slagen heeft zij de aanmoedigingsprijs gewonnen dit jaar bestaand uit een gratis sessie midgetgolf voor vier personen. Volgend jaar gaat zij voor de wisselbeker dat mag duidelijk zijn.

Na de strijd op de baan en de bijbehorende prijsuitreiking was het tijd om de BBQ aan te steken. Onder het genot van een verkoelend glas bier of fris werd er een start gemaakt met het verorberen van de door de Vierlinden neergezette selectie van vlees, vis, salades sauzen en stokbrood.

De BBQ vergt nog wel wat behendigheid omdat de leden zelf verantwoordelijk waren voor de kleur van hetgeen op het bord terecht kwam. Het doel bij dit onderdeel van de avond was voorkomen dat het zwart van buiten was en rood van binnen. Ook dat lukte de meeste leden toch meer dan goed. Het eten smaakte prima, complimenten voor De Vierlinden.

Na een geslaagde avond van inspanning en ontspanning keerden de leden terug naar huis met daarbij dat kan toch niet anders alvast het goede voornemen om er volgend jaar weer bij te zijn.